Wie zijn wij?

Amusementsorkest ACCORDEONNETTE

Het orkest, o.l.v. Dick Weijgertze, bestaat uit gevorderde accordeonisten met ondersteuning van slagwerk, percussie en zang.

De muziek die gespeeld wordt is afgestemd op de wensen van het publiek. Het repertoire bestaat vooral uit meezingers. Ook minder bekende muziek, in meerdere partijen, wordt door het orkest ten gehore gebracht.  Met Carnaval, Sinterklaas en Kerst wordt het programma aangepast.

Bij dit orkest kunnen wij nog enkele accordeonisten gebruiken. Voor belangstellenden die jaren niet gespeeld hebben en niet meer in het bezit zijn van een accordeon, beschikt onze vereniging over een leen accordeon. Een saxofonist, een basgitarist en personen die een ander instrument bespelen zijn ook welkom. Het repertoire is vrij makkelijk mee te spelen en voor nieuwe leden wordt hier, op de repetities, extra aandacht aan besteed.

Ons optreden is vrijwilligerswerk. De vereniging ontvangt hiervoor een onkostenvergoeding. De leden die hun auto ter beschikking stellen, krijgen een bedrag per kilometer. Deze vergoeding geldt alleen vanaf het clublokaal naar de plaats van optreden vice versa.